Veiligheid

Kort nieuws uit Duitsland

vrijdag 17 februari 2017

  • Virtuele trainer
  • Explosie fietsaccu
  • Snelwegen met bovenleiding

Tijdens de onlangs gehouden Berlin Fashion Week is de Fashion Fusion Award toegekend aan Trainwear, een in sportkleding geïntegreerd sensorisch weefsel dat door spierbewegingen van vorm verandert. Ook meet Trainwear ademhaling en hartritme. Op basis van die meetgegevens krijgt een sporter via een virtuele personal trainer adviezen over lichaamshouding en juiste uitvoering van sportoefeningen. Het weefsel met geïntegreerde sensoren is ontwikkeld door het Deutsche Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz in Kaiserslautern.

F-35 bestuurt drone

donderdag 9 februari 2017

Het wetenschappelijk onderzoekslaboratorium van de Amerikaanse luchtmacht ontwikkelt kunstmatige intelligentie voor de F-35 zodat die als besturingsplatform een of meerdere drones tegelijk kan aansturen.

Batterij met brandblusser

donderdag 26 januari 2017

Onderzoekers van Stanford University hebben een lithium-ion batterij ontwikkeld die in staat is om zichzelf te blussen in geval van oververhitting.

Franse kerncentrales starten op tijd op Premium

donderdag 26 januari 2017

De Franse toezichthouder op kernenergie Autorité de Sûreté Nucléaire (ASN) heeft de herstart van negen kerncentrales goedgekeurd. Deze centrales maken deel uit van een groep van achttien die onderzocht zijn op onregelmatigheden in de stoom­generatoren.