Veiligheid | Technisch Weekblad
Veiligheid

Mondiaal model toont overstromingsrisico’s Premium

donderdag 11 mei 2017

Alleen al door bodemdaling en zeespiegelstijging is de kans op verdrinking in kustgebieden in 2080 50 % groter dan nu. In deze prognose gaat men nog uit van dezelfde bevolkingsaantallen over 63 jaar, dezelfde economische waarde en gelijkblijvende hoogte van waterkeringen. De dataverzamelaars brengen later dit jaar een berekening naar buiten waarin wel de verwachte stijging in bevolkingsaantallen en toename in potentiële materiële schade zijn verwerkt. Het mondiale overstromingsmodel van Aqueduct is een werk in uitvoering.

Amber: ‘In 2018 autonome auto’s’ Premium

donderdag 11 mei 2017

Autonoom rijden Google en Uber – en in iets mindere mate Tesla – zijn de bekendste pioniers met zelfrijdende auto’s, maar de traditionele autofabrikanten zitten ook niet stil. Sommige experimenteren er zelfs al langer mee dan eerstgenoemden.

Vliegende (hans)worsten Premium

donderdag 4 mei 2017

United Airlines heeft nieuw beleid! Vorige week heeft de maatschappij besloten dat passagiers niet meer bewusteloos mogen worden geslagen om ze het vliegtuig uit te werken.

Sneller fietsen met de haas

donderdag 27 april 2017

In de Utrechtse binnenstad staat sinds kort een speciale paal die fietsers moet helpen het groene stoplicht vaker te halen door aan te geven of de fietser sneller of langzamer moet fietsen.

Vliegende torpedo

maandag 24 april 2017

Eind dit jaar testen Lockheed, Boeing en British Aerospace een vliegende torpedo die vanaf 10.000 m hoogte gedropt kan worden.

Gyroscoop verraadt pincode

dinsdag 18 april 2017

Onderzoekers van Newcastle University hebben een nieuwe methode aangetoond om de veiligheid van mobieltjes te ondermijnen: het analyseren van de bewegingssensor.

Houd hackers weg bij de slagboom

vrijdag 14 april 2017

Dat computersystemen bestand moeten zijn tegen hackers is zo onderhand wel doorgedrongen tot de directies van Nederlandse bedrijven. Maar dat productiesystemen meer en meer kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, staat nog nauwelijks op het netvlies.