Veiligheid | Technisch Weekblad
Veiligheid

Gyroscoop verraadt pincode

dinsdag 18 april 2017

Onderzoekers van Newcastle University hebben een nieuwe methode aangetoond om de veiligheid van mobieltjes te ondermijnen: het analyseren van de bewegingssensor.

Houd hackers weg bij de slagboom

vrijdag 14 april 2017

Dat computersystemen bestand moeten zijn tegen hackers is zo onderhand wel doorgedrongen tot de directies van Nederlandse bedrijven. Maar dat productiesystemen meer en meer kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen, staat nog nauwelijks op het netvlies.

Waterveiligheid in kleurlijntjes

donderdag 13 april 2017

Er was al een site www.overstroomik.nl, waarop je per postcode kunt zien hoe laag je woont en hoe hoog het water komt als de dijk doorbreekt, maar nu is er ook www.waterveiligheidsportaal.nl.

Verhelderende onwetendheid Premium

vrijdag 7 april 2017

De dag voordat de Amerikaanse president Donald Trump een decreet tekende waarin hij het klimaatbeleid van zijn voorganger bij het oud vuil zette, werd er een zogeheten briefing gehouden: een regeringsfunctionaris legde de plannen uit. Dat zijn meestal goede achtergrondgesprekken, die wat meer licht werpen op de manier van denken achter een beleidsplan. Zo ook nu. Er was niet over nagedacht.

58 kW-laser voor leger VS

dinsdag 28 maart 2017

Lockheed Martin Cyber, Ships & Advanced Technologies leverde vorige week aan het US Army Missile Defense Command een enkelvoudig laserstraalsysteem van 58 kW.

Drone op autodak

woensdag 15 maart 2017

Landrover heeft in samenwerking met het Rode Kruis in Oostenrijk een auto gebouwd die plaats biedt aan een drone.