Veiligheid | Technisch Weekblad
Veiligheid

Europese geologen bundelen hun krachten

dinsdag 24 januari 2017

Afgelopen week vond in Utrecht de aftrap plaats van het Europese onderzoeksproject GeoERA. Daarin bundelen 45 geologische diensten uit dertig Europese landen hun krachten om te komen tot een betere benutting van geologische kennis over grenzen heen.

Terahertz-scanners op vliegveld

dinsdag 24 januari 2017

Het Britse bedrijf Digital Barriers heeft een contract getekend met de Amerikaanse Transportation Security Administration, die gaat over de beveiliging van het publieke transport, om ThruVis-scanners te leveren die laten zien of iemand wapens of explosieven onder zijn of haar kleren draagt.

Nieuw Nederlands testcentrum voor drones

woensdag 18 januari 2017

Begin februari opent op het voormalige vliegveld Valkenburg bij Katwijk een nieuw testcentrum voor drones. Centraal staat de grote vliegtuighal waar dronebouwers de meest halsbrekende toeren kunnen uithalen zonder last te hebben van stringente regels die buiten gelden. Initiatiefnemer Jeroen Engelkes wil het testcentrum koppelen aan een expertisecentrum voor startups.

Alexa beslist zelf wel

woensdag 18 januari 2017

Het begon als een grappig nieuwsitem: een zesjarig kind had Amazons tafelcomputer Echo de opdracht gegeven om een poppenhuis voor haar te kopen. De ouders onderschepten de opdracht. Een lokale televisieploeg kwam langs – zoveel gebeurt er niet rond de jaarwisseling in San Diego. Op televisie herhaalde de presentator de woorden van de kleuter: ‘Alexa, koop een poppenhuis voor me.’