Veiligheid

Nederland in subtop cyberveiligheid

Nederland heeft op geen enkele van de zeven factoren die volgens het Potomac Institute for Policy Studies essentieel zijn om klaar te zijn voor grote cyberdreigingen, zijn zaken volledig op orde.

Onbemande schepen: de beste stuurlui staan aan wal Premium

Dat schepen in de nabije toekomst zonder bemanning gaan varen, daar zijn experts van de Technische Universiteit Delft, MARIN en de KVNR heilig van overtuigd. En hoewel er nog heel wat moet gebeuren op de gebieden van technologie, wetgeving en veiligheid, is het slechts een kwestie van tijd voordat de beste stuurlui met recht aan wal staan.

Om te huilen Premium

Afgelopen weekend brak er een nieuwe wereldoorlog uit, die 75.000 terreuraanslagen kende en woedde in 99 landen.

Mondiaal model toont overstromingsrisico’s Premium

Alleen al door bodemdaling en zeespiegelstijging is de kans op verdrinking in kustgebieden in 2080 50 % groter dan nu. In deze prognose gaat men nog uit van dezelfde bevolkingsaantallen over 63 jaar, dezelfde economische waarde en gelijkblijvende hoogte van waterkeringen. De dataverzamelaars brengen later dit jaar een berekening naar buiten waarin wel de verwachte stijging in bevolkingsaantallen en toename in potentiële materiële schade zijn verwerkt. Het mondiale overstromingsmodel van Aqueduct is een werk in uitvoering.

Amber: ‘In 2018 autonome auto’s’ Premium

Autonoom rijden Google en Uber – en in iets mindere mate Tesla – zijn de bekendste pioniers met zelfrijdende auto’s, maar de traditionele autofabrikanten zitten ook niet stil. Sommige experimenteren er zelfs al langer mee dan eerstgenoemden.

Vliegende (hans)worsten Premium

United Airlines heeft nieuw beleid! Vorige week heeft de maatschappij besloten dat passagiers niet meer bewusteloos mogen worden geslagen om ze het vliegtuig uit te werken.

Sneller fietsen met de haas

In de Utrechtse binnenstad staat sinds kort een speciale paal die fietsers moet helpen het groene stoplicht vaker te halen door aan te geven of de fietser sneller of langzamer moet fietsen.

Naar boven