Vervoer & Logistiek | Technisch Weekblad
Vervoer & Logistiek

Zelfstandig door de gracht

donderdag 4 november 2021

In vijf jaar tijd is het Roboat project uitgegroeid van kleine prototypen (90 bij 45 cm) die rondvoeren in het zwembad van MIT, naar twee full scale (4 bij 2 m) boten die tijdens een demo eind oktober autonoom door de Amsterdamse grachten voeren.

Autonoom verkeersinzicht ontwikkelen

maandag 1 november 2021

Willen zelfrijdende auto’s veilig hun weg door het verkeer kunnen vinden, dan moeten ze ‘snappen’ wat ze om zich heen zien. Dat kunnen ze leren door te oefenen met bestaande foto’s van verkeerssituaties. Panagiotis Meletis combineerde uiteenlopende verzamelingen verkeersafbeeldingen om de zelfrijdende auto van de TU/e beter te leren waarnemen.

Spoorverzakkingen in Nederland structureel aanpakken

woensdag 20 oktober 2021

Spoorverzakkingen bij spoordijken zijn een groeiend, ingewikkeld en duur probleem dat met zicht op meer en zwaarder treinverkeer en klimaatverandering alleen maar verder zal groeien. De TU Delft, ProRail en Deltares gaan de komende vijf jaar samen onderzoek doen naar oplossingen. Hiervoor tekenden ze begin oktober de overeenkomst voor het Research Program RESET.

Solar Team Twente in Marokko: Dagelijks een nieuwe strategie

dinsdag 19 oktober 2021

Solar Team Twente is een van de acht teams die deelneemt aan de Solar Challange Morocco. In vijf dagen rijden de teams zo’n 2500 km met hun door zonne-energie aangedreven auto. De opdracht is eenvoudig: de snelste auto wint. Mark van Eijk vertelt wekelijks over de voortgang van Solar Team Twente.

Drones van Avy en Atmos vliegen in Unmanned Valley

woensdag 6 oktober 2021

Drones beginnen serieus voet aan de grond te krijgen bij professionele toepassingen. Natuurlijk, de filmbeelden vanuit de lucht kennen we allemaal al, maar ook voor landmetingen en het met spoed bezorgen van medische middelen worden drones ingezet. Twee pioniers vertellen. ‘De grap is dat Amazon pakketbezorging met een drone als marketingstunt heeft gebruikt – maar wij zijn veel verder.’