Vervoer & Logistiek | Technisch Weekblad
Vervoer & Logistiek

Nederlandse zonneauto volgend jaar op de markt

dinsdag 17 mei 2022

De SQUAD Solar City Car zal in 2023 op de markt verschijnen; voorbestellen is nu al mogelijk. De compacte tweezits stadsauto laadt zichzelf op met zonne-energie en kan daarmee (op zonnige dagen) 20 km per dag rijden. Met extra draagbare Li-ion batterijen is een actieradius van 120 km mogelijk.

Subsidiepot elektrische truck direct leeg

vrijdag 13 mei 2022

De subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische vrachtauto’s is op de eerste dag al drie keer overtekend. Er zijn op maandag 9 mei voor 35 miljoen euro aanvragen ingediend, terwijl maar 13,5 miljoen euro beschikbaar is. Er zal een loting plaatsvinden om de subsidie te verdelen.

‘A16 Rotterdam geplaagd door materiaaltekorten?’

donderdag 24 maart 2022

Vier jaar geleden won bouwcombinatie ‘De Groene Boog’ de tender voor de A16 Rotterdam, de duurzame snelweg tussen de A16 en de A13 met daarin de nieuwe Rottemerentunnel. Nu wordt ‘De Groene Boog’ geplaagd door leveranties als gevolg van Poetins oorlog. ‘Ik maak me grote zorgen of we het project, wegens benodigde materialen, wel ‘just in time’ kunnen opleveren’, zegt Hein Versteegen, directeur van ‘De Groene Boog’.

Update HSL van London naar de West Midlands

dinsdag 15 maart 2022

Twee tunnelboormachines (TBM's) die de langste tunnel van HS2 uitgraven, hebben de eerste fase voltooid. Het eerste deel van het zuidelijke portaal van de Chiltern-tunnel naar de eerste ventilatieschacht is voltooid.