Vervoer & Logistiek | Technisch Weekblad
Vervoer & Logistiek

Auto TU Eindhoven vangt meer CO2 op dan deze uitstoot

donderdag 21 juli 2022

Studenten van de TU Eindhoven hebben een elektrische personenauto ontwikkeld die tijdens het rijden meer koolstofdioxide (CO2) opvangt dan uitstoot. De afgevangen CO2 wordt opgeslagen en later afgevoerd. Het studententeam TU/ecomotive hoopt uiteindelijk een auto te ontwikkelen die tijdens zijn volledige levenscyclus CO2-neutraal zal zijn.

Brunel Solar Team rijdt zonneauto met zelf ontworpen motor

woensdag 29 juni 2022

Het Brunel Solar Team uit Delft rijdt de Sasol Solar Challenge met een zonneauto met een eerste zelf ontworpen en gebouwde motor. Die kan met hetzelfde gewicht tot twee keer zoveel vermogen leveren als oude motoren, wat grote gevolgen kan hebben voor de efficiëntie van (elektrische) auto’s. Ook de accu en zonnepanelen zijn verbeterd.

De droom van een hyperloop wordt steeds meer reëel

vrijdag 24 juni 2022

Een kwart van zijn leven werkt Mars Geuze als medeoprichter van Hardt al aan de realisatie van een hyperloop, het razendsnelle vervoermiddel in een vacuüm buis. En al is hij dan nog maar 29, het geeft aan dat dit een project van de lange adem is, maar wel een waar hij volledig in geloofd. “Ik denk dat rond 2035 het netwerk gaat exploderen.”