Vervoer & Logistiek

Een Boeing 747 repareren in een tent Premium

Een koude wind laat het tentdoek van een tijdelijke hangaar op Maastricht-Aachen Airport flapperen. Verder is er weinig te merken van het tijdelijke karakter van de hangar. De temperatuur is aangenaam en constant. Door een opening in de torenhoge tent steekt het voorste deel van een Boeing 747 naar binnen. 

SPIKE Mobility: De nalatenschap van STORM Eindhoven

Anderhalf jaar lang hoorden we nagenoeg niets van ze. De studenten van STORM Eindhoven die in 80 dagen rond de wereld gingen op een zelfontwikkeld voertuig, wisten even niet meer hoe het verder moest. Inmiddels heeft een klein groepje de handschoen opgepakt en gaat STORM door als producent van elektrische aandrijflijnen onder de noemer SPIKE Mobility. De eerste grote opdracht: een elektrische aandrijving ontwikkelen voor motorfietsen in Kenia.

Studenten ontwerpen rugzak die voor blinden ‘ziet’

10 april 2018:
Voor blinden en slechtzienden zijn er qua navigatie niet heel veel meer hulpmiddelen dan geleidehonden en –stokken. Dat tekort probeert team aWeare, dat deelneemt aan de TU/e Contest, op te vullen met een ‘wearable voor navigatie’. Dat resulteerde in een rugzak die slechtzienden feedback geeft op de omgeving. Er is nog behoefte aan proefpersonen.

Grootste turbofan voor het eerst de lucht in

Medio maart maakte de grootste turbofan ooit zijn eerste proefvlucht boven de Californische Mojavewoestijn onder de linkervleugel van het General Electric (GE) Propulsion Test Platform, de viermotorige Boeing 747 die door GE gebruikt wordt voor dergelijke testen. Volgens GE levert de nieuwe GE9X turbofan een voortstuwing van 47.500 kg, of 470 kN.

Naar boven