Vervoer & Logistiek

Grand Paris Express: Parijs groeit onder de grond Premium

De Franse hoofdstad staat aan de vooravond van de bouw van een van de grootste infrastrurele projecten van het land ooit. Dit jaar start Parijs met de aanleg van een 205 km lange metrolijn, waarvan 170 km ondergronds komt te liggen. Wanneer het project gereed is, rond 2030, is de Grand Paris Express een van de grootste metronetwerken in de hele wereld.

Inschuiven

Siemens, BSB Staalbouw en Dimco hijsen deze maand de eerste tijdelijke schuif in de stuw bij Amerongen in de Lek, zodat de meer dan vijftig jaar oude stalen vizierschuif van 270 ton kan worden vervangen door een nieuwe.

McLaren-bolides kijken

Vanaf 7 juli t/m 27 augustus is in het Louwman Museum te Den Haag de tentoonstelling McLaren te zien, welke gaat over het roemruchte automerk dat zich in de racewereld meerdere keren bewees met maar liefst 182 Grand Prix-overwinningen en twintig wereldkampioenschappen.

De laatste 6 kilometer naar Duitsland Premium

Nederland hoeft nog maar 6 km aan spoor aan te leggen om zijn deel van de Betuweroute te voltooien. De Duitsers echter, zijn pas net begonnen met hun deel. Toch is ProRail er van overtuigd dat de goederentransportlijn zich gaat bewijzen als vitale schakel in de ontsluiting van de Rotterdamse haven.

Radarsysteem verslaat satelliet Premium

Geen schip gaat ongezien de Rotterdamse haven in. Een netwerk van 38 radarposten detecteert schepen van zo’n 60 km uit de kust tot de plek waar ze aanmeren. Momenteel bouwt het Havenbedrijf Rotterdam een splinternieuwe radartoren op de Tweede Maasvlakte. ‘Veiligheid en bedrijfszekerheid staan bij ons voorop’, zegt Asset Manager Technical Systems Reinder Siebrands. ‘En daarop scoort radar het best.’

Cilinderuitschakeling maakt comeback

De komende jaren zullen diverse automerken de zeker niet nieuwe technologie van cilinderuitschakeling in hun modellen gaan toepassen. Opvallende primeur is Fords cilinder-deactivatie die het merkt volgend jaar in hun driecilindermotoren toepast.

Zonder locomotief

Het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt heeft een systeem ontworpen waarbij losse goederenwagons remenergie opslaan en gebruiken, zodat ze in staat zijn kleine afstanden zelfstandig af te leggen.

Naar boven