Vervoer & Logistiek | Technisch Weekblad
Vervoer & Logistiek

‘A16 Rotterdam geplaagd door materiaaltekorten?’

donderdag 24 maart 2022

Vier jaar geleden won bouwcombinatie ‘De Groene Boog’ de tender voor de A16 Rotterdam, de duurzame snelweg tussen de A16 en de A13 met daarin de nieuwe Rottemerentunnel. Nu wordt ‘De Groene Boog’ geplaagd door leveranties als gevolg van Poetins oorlog. ‘Ik maak me grote zorgen of we het project, wegens benodigde materialen, wel ‘just in time’ kunnen opleveren’, zegt Hein Versteegen, directeur van ‘De Groene Boog’.

Update HSL van London naar de West Midlands

dinsdag 15 maart 2022

Twee tunnelboormachines (TBM's) die de langste tunnel van HS2 uitgraven, hebben de eerste fase voltooid. Het eerste deel van het zuidelijke portaal van de Chiltern-tunnel naar de eerste ventilatieschacht is voltooid.

Docu over waterstof: ‘Er is nog een wereld te winnen’

vrijdag 10 december 2021

Geen waterstofrace, maar een documentaire over waterstof en duurzaamheid. Studententeam Green Team Twente greep de coronacrisis aan om eens totaal iets anders te proberen. Hun documentaire gaat op 17 december in première. Teamleden Benthe Commissaris en Wouter Groote Veldman vertellen over het hoe en waarom van de documentaire.

Zelfstandig door de gracht

donderdag 4 november 2021

In vijf jaar tijd is het Roboat project uitgegroeid van kleine prototypen (90 bij 45 cm) die rondvoeren in het zwembad van MIT, naar twee full scale (4 bij 2 m) boten die tijdens een demo eind oktober autonoom door de Amsterdamse grachten voeren.