Vervoer & Logistiek

Tokyo Motor Show: de grote schoonmaak begint Premium

donderdag 5 november 2015

De Tokyo Motor Show levert traditioneel een spetterend vuurwerk van bijzondere studiemodellen op. TW neemt er een kijkje en wordt ook deze keer niet teleurgesteld, waarbij opvalt dat vooral de motorfietsmerken de show stelen. Verder is ook hier elektrisch rijden het belangrijkste thema.

‘C-ITS de volgende grote stap in de mobiliteit’ Premium

vrijdag 20 november 2015

De media struikelen over elkaar heen wanneer de term ‘zelfrijdend’ valt. Het onderwerp spreekt nu eenmaal tot de verbeelding. In kringen van ontwikkelingstechnici is echter Coöperatieve ITS – waarmee verkeersdeelnemers onderling en met de wegbeheerders communiceren – hét onderwerp van de komende jaren. Minder ‘sexy’ wellicht, maar veiligheid, doorstroming, milieu en ook rijplezier zijn ermee gediend. In Japan is men er al mee begonnen.

Uitdagingen metropoolregio’s in MOOC

dinsdag 2 februari 2016

In de alsmaar groeiende lijst van Massive Open Online Courses (MOOCs) kan er weer een worden bijgeschreven: Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) is gestart met de MOOC Sustainable Urban Solutions.

eCall: de voor- en nadelen

donderdag 11 februari 2016

Door de jaren heen is software een steeds grotere rol gaan spelen in auto’s en inmiddels zijn nullen en enen onlosmakelijk verbonden met de Heilige Koe. Vanaf 2018 komt daar een nieuw softwarepakket bij: eCall.