Vervoer & Logistiek

Topproject: NACO geeft modernste luchthaven ter wereld vorm

vrijdag 1 juli 2016

  • Ruim 100 m overspanning
  • X-vorm met een hart
  • 58 miljoen passagiers per jaar

Anderhalf jaar geleden kreeg NACO (Netherlands Airport Consultants), onderdeel van Royal HaskoningDHV, de klus om een nieuwe luchthaven te ontwerpen voor Mexico-Stad. ‘Voor het civiele deel hebben we het volledige ontwerp inmiddels ingeleverd, het terminaldeel volgt eind dit jaar’, zegt directeur Kjell Kloosterziel van NACO. ‘De planning is dat de luchthaven in 2018 open gaat voor de eerste vluchten, al zal de terminal dan waarschijnlijk nog niet helemaal af zijn.’

Te slimme machines?

woensdag 13 juli 2016

Volop aandacht in de media voor het dodelijke ongeluk waaraan de automatische piloot van Tesla ten grondslag lag. MIT-website Technology Review haakt hierop in met een artikel over machine learning, waarbij een systeem zichzelf zaken aanleert en op die manier programmeert. Het probleem is echter dat, bijvoorbeeld na een ongeluk, deze programmering toch uitgelezen moet worden om eventuele fouten te achterhalen. En omdat de systemen vaak erg ingewikkeld en niet altijd (in onze ogen) logisch in elkaar zitten, zal dit soms niet kunnen.

Britten willen Amerika veroveren

vrijdag 7 oktober 2016

The Engineer heeft een mooie reportage over het Britse team dat in Portsmouth bezig is een superzeilboot te bouwen. Schipper Ben Ainslie wil in juni 2017 voor het eerst sinds 1851 de America’s Cup naar Groot-Brittannië brengen.