Visie 2021 | Technisch Weekblad
Visie 2021

‘De IoT-toepassingen voor smart cities zijn eindeloos’

donderdag 7 januari 2021

Geonius heeft samen met de Tilburgse IoT-ontwikkelaar Remoticom sensoren ontwikkeld die gegevens via het “Internet of Things” (IoT) doorsluizen naar een database in de cloud. Zo kun je bijvoorbeeld de grondwaterstand in peilbuizen van gemeenten en waterschappen checken, zonder dat je er één voor één langs hoeft te rijden.

Drones gaan het verschil maken

zondag 3 januari 2021

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group ziet een grote toekomst voor de toepassing van drones ter ondersteuning van het werk van ingenieursbureaus. 'De grootse ideeën over urban air mobility komen bovendien sneller dichterbij dan je denkt.'

Tot mobiliteit aan toe nul op de meter

donderdag 31 december 2020

Op het Medical Business Park in Amsterdam ontwikkelt Kadans Science Partner spraakmakende nieuwbouw. In het multi-tenant gebouw op kavel E komt een combinatie van laboratoria en kantoren, met minder dan nul op de meter.

Digital twin ingezet voor tunnelrenovatie

maandag 28 december 2020

Witteveen+Bos heeft onder de vlag van TEC, als onderdeel van de digital twin, een virtuele cameravalidatie-tool gebouwd voor de Piet Heintunnel in Amsterdam. De renovatie van de Piet Heintunnel is een project binnen het Programma Aanpak Wegtunnels van de gemeente Amsterdam. Met de cameravalidatie-tool kan de opdrachtgever de cameraposities instellen en direct in het VR-model visualiseren en hiermee aantonen dat het cameraplan de gehele tunnel overziet.

Smart Contracts en de gebouwde omgeving

donderdag 24 december 2020

Door slim gebruik te maken van IoT-sensoren, en de prestaties van gebouwen onomstotelijk in software vast te leggen, kun je administratieve processen rondom onderhoud en gebouwprestaties volledig automatiseren.

Water vasthouden op cultuurplein

dinsdag 22 december 2020

In het Limburgse Horst aan de Maas experimenteert bureau Kragten met een unieke manier om regenwater op te vangen, vast te houden en geleidelijk richting de beplanting te laten vloeien.