Watermanagement | Technisch Weekblad
Watermanagement

Renovatie Nijkerkerbrug: een bijzonder project

woensdag 7 februari 2018

Vorig jaar begon Rijkswaterstaat samen met Combinatie NU, bestaande uit Mourik en BESIX, aan de renovatie van de Nijkerkerbrug. Zo op het eerste gezicht een brugrenovatie als alle andere, maar niets is wat het lijkt. Een nieuwe werkfilosofie en minimale hinder voor weggebruikers maken dit tot een bijzonder project.

Luchtbellenscherm tegen afval en zout water Premium

vrijdag 1 december 2017

Terwijl initiatieven zoals The Ocean Cleanup zich richten op het opruimen van de plastic soep in oceanen, wil The Great Bubble Barrier het afval al in een eerder stadium tegenhouden. Met hun luchtbellenscherm wonnen de initiatiefnemers vorig jaar tijdens de Plastic Free Rivers Makathon een pilotlocatie in de IJssel, waar het concept van  6 t/m 24 november getest werd.

Ingenieursbureaus kort

donderdag 30 november 2017

  • Besparen op onderhoud
  • Rivierverruiming Maas
  • Versterking Sterke Lekdijk

Het regionale vervoersbedrijf van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, RET, moet volgens het AD drastisch besparen op onderhoud van de railinfrastructuur en de stations. De bezuiniging zou ook betekenen dat 24 van de 70 medewerkers van het ingenieursbureau van de RET hun baan verliezen. In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in uitbreiding en renovaties, maar de post onderhoud zou niet navenant zijn verhoogd. RET is financieel verantwoordelijk voor de exploitatie van de vervoerslijnen; de infrastructuur is voor rekening van de Metropoolregio. Een woordvoerder van de RET stelt in het AD dat de € 590 miljoen die nu beschikbaar is voor de railinfrastructuur alleen genoeg is voor het noodzakelijk onderhoud. ‘We hebben dus geen geld meer voor andere zaken.’

Vechten voor moerassen Premium

vrijdag 24 november 2017

Louisiana heeft een plan van circa € 42 miljard om het verlies van draslanden langs de kust te stoppen. TW vloog over het gebied om te zien wat daarvan terechtkomt.