Watermanagement | Technisch Weekblad
Watermanagement

Werken met water

woensdag 22 november 2017

Na het fotoboek Waterwerken (zie TW 45) volgt nog een boek vol beeldmateriaal over hoe we ons lage land tegen hoogwater beschermen: Voorbij de Dijken.

Waterkrachtcentrales VS relatief veilig ondanks ontwerpfouten  Premium

woensdag 15 november 2017

Het is de komende maanden voor de California Department of Water Resources (DWR) een dilemma: moet het waterniveau van het stuwmeer van de Oroville Dam uit veiligheidsoverwegingen omlaag worden gebracht, of wordt er gekozen voor een vol reservoir, om optimaal elektriciteit op te kunnen wekken?

Ingenieursbureaus kort

woensdag 15 november 2017

  • Volume Estimation Tool
  • Steunpunt gladheidsbestrijding
  • Nieuwe waterkering SF

In San Francisco ontwerpt Arcadis samen met het Amerikaanse CH2M een nieuwe waterkering. De havenstad aan de Amerikaanse westkust wil de ongeveer honderd jaar oude zeewering van 5,6 km lang, van Fisherman’s Wharf tot Mission Creek, renoveren en verstevigen. Voor de aanleg van de Seawall is tien jaar uitgetrokken. De contractwaarde ligt op € 34,5 miljoen. Arcadis doet daarin de risicoanalyse, kustwaterbouwkundige aspecten en modellering. Dit waterfront moet bestand zijn tegen zowel een toekomstige zeespiegelstijging als tegen aardbevingen.

Waterwerken in zwart/wit

donderdag 9 november 2017

Het laagland van Nederland ligt bezaaid met kunstwerken die de waterstand regelen en onze voeten drooghouden. Ze zijn in de eerste plaats functioneel, maar zijn ze ook mooi?

Riolering VS: groen versus grijs Premium

donderdag 9 november 2017

Samen met 824 andere Amerikaanse gemeenschappen heeft Pittsburgh nog een ‘combined sewer’ waarbij afval- en regenwater door dezelfde buizen naar de waterzuiveringsinstallatie stromen.