Werktuigbouw

Rondje elektrisch

Het Eindhovense studententeam InMotion verbrak afgelopen weekend met hun bolide IM/e het elektrisch ronde-record op Formule 1-circuit Zolder in België.

Stille straaljager

NASA verwacht dat het in 2021 kan beginnen met proefvluchten van zijn supersonische vliegtuig QueSST (Quiet Supersonic Transport).

Stationsplein volledig op de schop

Na de IJzijde aan de noordkant van Amsterdam Centraal, zijn volgend jaar het plein aan de stadskant en de doorgang naar de Prins Hendrikkade en het Damrak aan de beurt voor een verbouwing.

Tragische torenbrand

Tientallen doden en evenzoveel vermisten zijn het trieste gevolg van een grote brand in Grenfell Tower, een flat van 24 verdiepingen in Kensington, een van de rijkste wijken in Londen. De flat stond in een arm deel van de wijk.

Mega-expo Da Vinci in Brugge

Leonardo da Vinci is waarschijnlijk de bekendste ingenieur uit de geschiedenis. Daarnaast was hij – onder andere – ook nog eens scheikundige, uitvinder en architect.

Brugverbinding

Halverwege deze maand startten Dura Vermeer en M.J. De Nijs met de bouw van de stalen overkluizing tussen de woontorens van de 90 m hoge pontsteiger in de Amsterdamse Houthaven.

Naar boven