Windenergie

Eerste MET Event is een groot succes

Hoe halen we stabiele duurzame energie uit zee? Hoe varen schepen op termijn 100 procent duurzaam? En wat gebeurt er straks in onze zeehavens als er geen vraag meer is naar kolen en aardolieproducten? Deze vragen stonden centraal tijdens het Maritieme Energie Transitie (MET) Event op 15 maart.

Europese Innovation Deal voor Utrechtse batterijen

De komende acht maanden worden juridische obstakels voor rendabele opslag van duurzame energie in accu’s van elektrische auto’s en gerecyclede batterijen in kaart gebracht. Het Utrechtse bedrijf LomboXnet heeft hiervoor een ‘Innovation Deal’ gesloten met de Europese Commissie , de provincie, Utrechtm de Nederlandse en Franse overheid en de Franse bedrijven Renault en Bouyges.

Groene stroom komt als waterstof

Ad van Wijk is hoogleraar toekomstige energiesystemen in Delft. Al pratend over hoe wij in pakweg 2050 onze huizen verwarmen, het licht laten branden, de industrie laten draaien en onszelf vervoeren, hanteert hij graag enkele stellingen.

Eerste drijvende windpark produceert boven verwachting

Het eerste drijvende windpark ter wereld heeft in de eerste maanden sinds ingebruikname aanzienlijk beter gepresteerd dan conventionele windparken op vergelijkbare locaties. Hywind, 25 km voor de kust van Schotland, bereikte tijdens drie wintermaanden een capaciteitsfactor van 65 %: het produceerde bijna tweederde van zijn theoretisch maximum.

Zonne-energie 1,3% primaire energiegebruik Duitsland

Duisland staat bekend als het land van duurzame energie. Toch is het aandeel zonne-energie in het primaire energiegebruik niet meer dan 1,3 %. Dat staat in een overzicht van het Duitse ministerie van Economische Zaken (BMWi) over het energiegebruik in 2017.

Naar boven